God morgon periodisk fasta!

Som jag har skrivit tidigare är fasta ett sätt att förlänga livet. Bland annat hjälper fastan till att stävja inflammatoriska processer i kroppen. Dessa skadliga processer som förr eller senare leder till sjukdom. Dessutom är det bra för din hjärna. Inte bara det att fasta hjälper till i produktionen av nya nervceller i hjärnan, intressanta studier har visat att depression bland annat är kopplat till lägre nivåer av hormonet BDNF – dessa nivåer ökar med hjälp av fasta.

Lite kort om hälsofördelarna med fasta, vill du fördjupa dig lite till läs mer HÄR . Jag tänkte mest idag bara påminna om hur enkelt det är att göra en periodisk fasta 8/16 med hjälp av Bulletproof kaffe.

  • kaffe
  • smör (1 msk)
  • kokosolja (1 msk)
  • Bulletproof olja/ MCT olja (1 tsk per kopp)

Mixa allt till en härlig skummig kaffedrink och njut på morgonen. Med den här godingen är det enkelt att fasta. Några timmar senare, runt 12/13 är det dags för lunch och kroppen och magen har fått vila ett antal timmar från gårdagens lunch. Så här ser mina morgnar ut under veckan och till helgen äter jag en härlig helg-frukost tillsammans med hela familjen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s