1:dagen på en ny termin, hösten är här :-)

Då var det den 19:e augusti, redan! Skolan startar för barnen, terminen kickar igång på Yoginis & Friends, nästa vecka på Yogabolaget och sommarsemestern känns redan som ett minne blott. Snart rullar två nya kurser igång på universitetet och mina hälso-och kostkurser har egentligen aldrig tagit någon paus denna sommar. Allt är igång som vanligt.

Vid skiften blir man alltid påmind om att tiden går ganska fort. Att ingenting varar någon lägre stund. Ibland vill man gärna klamra sig fast vid någonting och inte släppa in det nya. Gamla mönster känns trygga, nya vanor känns ibland skrämmande och läskiga. Lata dagar och sovmorgnar få ge plats åt väckarklockans signal, trötta ögon och lite mer fasta rutiner. Tids nog känns det också bra. Nytt blir gammalt och så rullar det på. Vädret och årstiderna skiftar liksom våra egna behov, från dag till dag och från timme till timme och bäst mår man egentligen när man inser att livet är förändring och varje sekund är en ny stund.

Yogan är ett sätt att landa ner i kroppen och verkligen hitta närvaron i det som är just nu. Ibland känns allt kanske inte helt lätt och någonting obehagligt kanske ligger och gnager – men istället för att skjuta undan det och stänga dörren med en hård smäll kan det kännas ganska skönt att uppmärksamma och notera just den där känslan. Att samtidigt notera att andetaget kommer och går precis som det alltid gör. Att stunden förändras och kanske känslan också förändras …

Idag är det Vinyasa flow klockan 19:45-21:00 på Yoginis & Friends. Jag tar ofta hjälp av mina eteriska oljor på klasserna – låter oljorna få vara en hjälp att sätta tonen, skapa en intention, hitta en känsla och såklart låta andetaget få fyllas av den härliga doften. Ibland när man känner sig lite frånkopplad, kanske inte kan kontrollera omständigheterna runt omkring sig kan man med hjälp av centrerade yogapositioner påminna sig om sitt egna syfte, sitt egna värde – hitta stabilitet, grundning och förankring. Idag med hjälp av en härligt blandning av bergamott, koriander, mejram, pepparmint och jasmin!

Tillit till dig själv och öppenhet inför alla möjligheter! Välkommen att yoga!

Photo by nicollazzi xiong on Pexels.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s