Vårstäda både inne och ute

Nu är det dags att städa ut våren även på insidan. Jag lyssnade på en podd om Parasits Cleanse och blev inspirerad att rensa ut lite grann! 🙂

Så jag beställde hem dessa godingar, Ultra Detox och Ultra Balans från Holistic. Nu är jag inne på tredje dagen och det känns ganska bra. Holistic Detox är ett kosttillskott i form av ett örtpulver som man blandar ut med vatten och dricker. Det är en helt naturlig blandning med 35 olika örter som våra magar mår bra av. Tillsammans med Ultra detox tar jag Ultra Balans som är en blandning av 8 olika örter som renar och balanserar tarmfloran.


Nu är jag ju ingen junkfood-lover från början och äter nog ganska bra mat med bra råvaror så klivet till en detox är inte jättestort. MEN det stora klivet för mig är att ta bort kaffe, det var verkligen ett svårt beslut att exkluder detta svarta guld men jag bestämde mig helt enkelt. Tänker att allt handlar om mindset, vill man så går det, ibland är det bara att bestämma sig! Och så här efter några dagar och lite reflektion så var det ingen katastrof. Jag började redan några dagar innan att trappa ner på kaffedrickandet, ungefär till en kopp om dagen. För mig är den bästa koppen kaffe morgonkaffet, ingen slår den koppen! Alla övriga koppar kaffe under dagen smakar lite halvgott egentligen. Nu är tanken inte att jag ska sluta med kaffe för gott – utan kanske bara i någon vecka eller två under detoxen. Sen ska jag bjuda in den där morgon koppen kaffe igen!

Jag har upptäckt ett jättegott koffeinfritt kaffe i kapsel – halleluja! Smakar helt ljuvligt!
Men får man dricka det under en detox – hm, jag vet inte….

Förutom kaffet har jag tagit bort vin, och istället dricker jag Kombucha (ett jäst te med levande bakteriekulur). Alltså jag vet inte riktigt om Kombucha är helt ok att dricka i en detox, det innehåller ju socker som bildas i jäsningsprocessen. Något som för övrigt kan vara riktigt lurigt när vi tror att vi dricker massa hälsodrycker som egentligen innehåller massa socker. 1 dl Kombucha kan innehålla hälften av sockret som i dl coca cola innehåller – det är ändå ganska mycket! Det vill vi inte få i oss i flytande form dagligen! Kombucha är alltså ingen every-day dryck utan ett bra alternativ till det där vinet när vi vill ha det lite extra festligt. 

Så till kosten..

Den är under detox-veckan proppfull med frukt och grönt i alla regnbågens färger – bara genom att äta mycket grönt kommer man långt. Pasta och ris är i form av bönpasta och linsris (men det brukar vi äta mestadels här hemma) Den 70% chokladen är (tillfälligt!) bortplockad och ersatt med dadlar (ibland dadlar med kakaopulver för lite extra lyx). Havre, mandel och kokosmjölken är kvar. Yoghurt är kvar. Vi har inhandlat mycket fisk, lax och torsk och planerar många goda soppor. Kokosmjölk är bra att fylla upp skafferiet med att ha i grytor och soppor. Till allt detta goda så unnar vi oss goda ostar Mmmmmm….. opastöriserad ost, något som verkligen är populärt för våra tarmbakterier – och så är det ju sååå gott!

Bästa osten Le GRUYÉRE!!!

Fortsätter glatt den här detoxveckan och kommer trappa upp och öka dosen av Holistic örtpulver för att hjälpa utrensningen och stärka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s