Mitt vinterapotek av eteriska oljor!

Februari månad och förkylnings- och influensasäsongen är i full gång. Vi preppar här hemma på alla möjliga plan med vitaminer och smarriga hälso-smoothies toppade med mjölksyrabakterier och D-vitamin. Jag har även ett alldeles perfekt litet vinterapotek bestående av fem underbara eteriska oljor och oljeblandningar som används friskt här hemma både i diffuser, på huden och i tekoppen eller vattenglaset.

5 Boosters i förkylningstider
  • Melaleuca (Tea Tree) Melaleuca innehåller hela 90 olika komponenter vilket gör den både antiseptisk och hudvänlig. Den har en rejuvenerande och renande effekt på huden, stimulerar immunförsvaret och skyddar mot bakterier. Så bra olja att ha som första- hjälpen- medel hemma. Sägs kunna hjälpa mot bland annat mjäll, acne, munsår, blåsor, diverse hudåkommor, svamp och myggbett. När jag känner att en förkylning är på gång smörjer jag in fötterna med några droppar Melaleuca olja utspätt i exempelvis mandelolja eller olivolja.
  • On Guard är doTerras ”Protective Blend” med Wild Orange, Kryddnejlika, Kanel, Eucalyptus och Rosmarin. Den här oljan är också immunförsvarsstärkande så perfekt i diffuser hemma under höst- och vintermånader eftersom den fungerar luftrenare. I rollerstiftet är On Guard utblandad med kokosolja och perfekt att rulla på handleder, fotsulor och handflator som man sedan gnuggar mot varandra och inhalera – helt underbar julig doft!
  • Oregano – Det här är verkligen en potent liten olja, och ska därför användas med försiktighet. Den är starkt antimikrobisk och motverkar därför infektioner. Eftersom den är bakteriedödande och virushämmande är den perfekt i en diffuser vid förkylning och vid influensasymtom, den hjälper vid hosta och vid inflammationer i mun och hals. Inte nog med det, den innehåller karvakrol som angriper viruset som orsakar vinterkräksjuka. Hur bra är inte det! Helt enkelt ett måste här hemma!
  • Breath – Precis som det låter hjälper denna blandning till att underlätta för andningen. Använd roll-on stiftet och rulla över bröstet med vid förkyldningssymtom. Den innehåller en härlig blandning av lagerblad, pepparmynta, eukalyptus, melaleuca (tea tree), citron, ravensara och kardemumma. Super att använda i diffuser under natten vid förkylningssymtom. Om barnen är förkylda och täppta smyger jag in när de har somnat och rullar lite på Breath på deras huvudkuddar istället för att använda nässpray. Även toppen att rulla lite på barnens fotsulor för en god nattsömn.
  • Thieves – denna oljeblandning kommer från Young Living och jag har fått prova den från en vän. Det är en kraftfull blandning av kryddnejlika, citron, kanel, eucalyptus radiata och rosmarin (alltså nästan samma komponenter som doTerras On Guard det är bara citronen är annorlunda där On Guard istället innehåller Wild Orange. Thieves har universitetstestats och är effektiv vad gäller att stärka immunförsvaret. Perfekt att applicera under fötterna med en neutral olja exempelvis kokosolja eller olivolja. Jag boostar med en droppe i tekoppen eller i ett glas vatten och använder i diffuser hemma för att rena luften och stärka immunförsvaret.

Alla utom Thieves är i små praktiska roll-on flaskor, redan utspädda med kokosolja så bara att rulla på huden direkt! Nu när jag har börjat använda dessa kan jag absolut inte vara utan – små räddare i nöden! Om du är nyfiken på att prova kan du beställa oljorna HÄR.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s