Bilen är packad med barn och yogabolster

Nu bär det iväg ner till Småland för några härliga sportlovsdagar mitt ute i skogen. Att åka hit känns ibland som att ta semester från sitt eget huvud. Ungefär som att vinka hejdå till brus och sus och bara landa i tystnad. Det är verkligen precis så det känns. Bilen är som vanligt fullastad (mestadels med barnens kläder och leksaker). Kan inte förstå hur vi tidigare fick plats med en vagn, en bärväska, en resesäng och alla tusen blöjor och barnmatsburkar – packningen nu känns lätt i jämförelse. Men tänk att bilen alltid, i sista stund, fylls av mina yogasaker, ett bolster behöver få följa med (helst två) några klossar är alltid bra att ha, en yogamatta, ibland kanske två – en ”inomhusmatta” och en ”utomhusmatta”, lite yogaböcker är alltid trevligt att passa på att läsa i bilen (om man har turen att få sitta i passagerarsätet). Tidigare när jag hade diskbråck och ständigt ont i ryggen hade jag alltid dessutom med mig tre stora kuddar för att palla upp kroppen i en ok sovställning. Jag lyckas alltid fylla upp det sista lediga utrymmet 🙂 .

En arg blick från sambon och jag lyfter ut min ullyogamatta från bilen – den får stanna hemma idag. Min bästa investering är faktiskt min ljuslila reseyogamatta, den går att vika ihop till en liten fyrkant och stoppa i väskan, ingen märker ens att den följer med på resan. Den är visserligen inte så tjock att yoga på men det fungerar utmärkt iaf!

Här i stugan är man långt borta från vardagens måsten. Här i det lilla röda huset mitt i skogen och vid den lilla viken kan man stänga igen dörren till vardagen och det allt som oftast ganska hektiska tempo denna vardag bjuder på. Här finns tid att sova, tid till att leka med barnen, tid att vara ute i skogen, att samla pinnar och göra upp en eld, tid att stirra in i elden, tid att spela kort, att baka, att gunga, tid att faktiskt inte göra något produktivt alls. Vi eldar lite i kakelugnen, spelar spel med barnen, tänder ljus, sitter i mörkret och tittar ut på en stjärnklar himmel och en måne som kastar skuggor över träden – man behöver platser där man liksom får ladda sina batterier lite – här är världens bästa plats för att göra just det!


Imorgon ringer inte klockan, inga fobollsträningar eller kalastider att passa, ingen plan för dagen och inget schema att passa – bara familjen. Ibland är det kaos här också såklart – fem personer på en liten yta är ibland påfrestande. När vädret är kasst tär vi lite på varandra men trots det är det här ett underbart litet smultronställe.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s