K O M B U C H A – LOVE

Att få starta dagen med en Kombucha – det är vardagslyx! Den här trendiga drycken är inte bara fantastiskt god utan fungerar också som en magisk hälsoboost när vi behöver något extra! Och det är just vad jag behöver efter ungefär 3 veckor hemma med sjuka barn. Vabruari är här – eller snarare halvvägs genomliden och jag börjar skymta ljuset bakom neddragna gardiner och snytpapper. En Kombucha innehåller kanske just det där som behövs lite extra så här års!

Jag har provat alla möjliga Kombucha märken men den här är favoriten just nu – och med kokossmak..vilken dröm!!

Kokos/lime, Blåbär/mint, Pomegranate/lelmonade – mmm det vattnas i munnen!

Vad är då egentligen Kombucha? Bara namnet låter exotiskt i sig! Kombucha är te som tillverkats i en jäsningsprocess, så ett jäst te eller fermenterat te helt enkelt. Det låter kanske inte så gott men fermenterade produkter (så som exempelvis yoghurt och surkål) har med sina mjölksyrebakterier och enzymer en massa fina hälsofördelar för vår mage- och tarmhälsa. Under jäsningsprocessen bildas inte bara nyttiga bakterier och antioxidanter utan även organiska syror som är hälsosamma för oss exempelvis den antiinflammatoriska smörsyra som är bra för vår hjärna, glukuronsyra som har en detox-effekt i kroppen och ättiksyra med flera positiva hälsoeffekter. Kombuchans naturliga innehåll av järn och B- vitamin kan hjälpa till med en extra boost efter sömnlösa vabruari-nätter med trötthet och utmattning som följd.

Kombucha är egentligen inget nytt hälsofynd utan har använts i 1000- tals år i Asien (som så många andra klokheter från öst). Det är en jäst- och bakteriekultur (SCOBY), som en svamp kan man säga, som ser ut som en stor slemmig klump. Eftersom det tydligen ska vara så enkelt att göra sin egen Kombucha måste jag självklart prova! Här tänker jag beställa mitt Kombucha startpaket – men efterfrågan är stor så det gäller att klicka hem ett startpaket så fort det läggs ut! (klockan 19.00 idag 21/2 och klockan 09.00 imorgon 22/2).

Så vad är inte bättre än att mitt i underbara V A B R U A R I fullkomligt bada i denna hälsodryck.

Förutom att skydda mot förkylningar och influensa, detoxa kroppen och öka fettförbränningen så är Kombucha såå gott, perfekt bubblig, syrlig och uppfriskande- jag kan inte vara utan!


S K Å L !


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s