Man tager vad man haver..

Ibland ekar kylskåpet tomt, magen kurrar och benen orkar inte riktigt gå till mataffären. Då får man komponera ihop något av det som finns!

Idag blev det så. Igår Yogagalan på Södra Teatern med en härlig vegansk buffé, idag en lite mindre glamorös men ändå en god grön lunch.

Jag säger bara BRYSSELKÅL – jag älskar brysselkål och har älskat det sen jag var liten. Jag kunde verkligen längta till brysselkålen på julbordet, ungefär som Håkan och hans potatis i Sune 🙂

Min favorit är råstekt brysselkål kryddat med Gurkmeja, salt och peppar och mald nejlika. Fungerar som tillbehör till det mesta. Här är den fräst i vitlök och olivolja tillsammans med zucchini, råstekt skivad potatis, cocktailtomater och dekorerad med lite färsk persilja. Till det några skivade ägghalvor och en klick crème fraiche. Den här sidorättsbrysselkålen brukar jag toppat med rostade pumpakärnor – åh det är verkligen Mmmmm!

Det allra godaste måltiderna är ibland de mest otippade kombinationerna av råvaror som man kommer på just de där dagarna när man tager vad man haver….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s