RAWFOODGLASS

Här kommer mitt bästa Rawfoodglass tips! Gott och nyttigt!

Jag är egentligen ingen ”glassmänniska”, om någon erbjöd mig en glass eller en morot skulle jag helt klart välja moroten – kanske lite konstigt men jag har aldrig känt något direkt sug efter glass.

Men visst, ibland slinker det ner en glass eller två (iaf på sommaren) från affären, men helst av allt gör jag egen – då kan jag till och med längta efter glass! Det bästa av allt är att även barnen tycker att det är gott! Det är helt klart en perfekt, lagom tidskrävande och god efterrätt (eller frukost för den delen också) hemma hos oss.

Som bas i glassen brukar jag variera mellan antingen avokado (då blir det lite mer ”glasskonsistens”) eller frysta bananer. Det är lite klurigt med bananvarianten för bananerna måste vara perfekt frysta om det ska bli bra konsistens – men när man hittar det blir det super! Om bananerna har varit inne i frysen för kort tid blir det mest bananglasssås, har de varit inne för länge kan det vara svårt för mixen att mixa söner de frysta bananerna – jag har provat båda alternativen och hittat min perfekta variant.

Bananglass för ungefär 5 personer:

  • Skiva upp 4-5 bananer i ”bananpengar” och lägg in i frysen medan du lagar middag. Ca 2 timmar senare (när middagen är klar och man har sanerat efter middagen, hängt upp tvätt, tömt diskmaskin och allt sånt som man gör under kvällen). Nu är bananpengarna perfekt frysta 🙂
  • Mixa bananerna med den smak du vill ha. Min favorit är frysta blåbär, jordgubbar (tina lite innan du mixar dem) eller Raw Cacao – för en supergod chokladglass.
Rawfood chokladglass med Cacaonibs som topping

I chokladglassen brukar jag även ha i några dadlar och lite vaniljpulver och en skvätt kokosgrädde eller havremjölk. Sen är den redo att serveras. På toppen är det alltid gott med hackad choklad, 70% eller Cacao nibs.  Det går säkert att hitta på massa olika ställen men jag brukar beställa från www.rawfoodshop.se Jag tycker de har bra produkter och snabb leverans.

Avokadoglassen är också en riktig favorit.

Till 5 personer brukar jag använda:

  • 2 ätmogna avokades som du mixa tillsammans med några dadlar och den smak du vill ha på glassen. Det blir en helt fantastiskt god och krämig glass – MUMS!

Prova – det känns så bra att äta en glass som är både nyttig och supergod och dessutom väldigt enkel att laga!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s