10 minuters träning några dagar i veckanHej!

Jag vet att det kan vara svårt att få till det där träningspasset. Livet kommer liksom emellan ganska ofta. Man kanske har planerat sin vecka och bokat in några dagar i kalendern för träning men sen blir barnen sjuka, bilen blir insnöad, bussen inställd, sambon får ett oväntat möte etc etc. Jag vet, så kan det se ut! 

Det är därför jag älskar den här hemma-träningen som man faktiskt ganska enkelt kan få till. Här gäller det dock att hitta motivation till att göra den. Det där med att hitta motivationen kan verkligen vara den svåra biten och den som man behöver jobba mest med.

CRUNCHES the yoga style

För att vår träning eller vår nya hälsosamma livsstil ska vara långsiktig och hållbar behöver vi hitta en inre motivation till varför vi gör det. Det räcker inte alltid med en yttre motivation, att vi exemplevis vill gå ner några kilon, bygga lite muskler etc. När vi väl har nått målen är det lätt att man lägger av och glider tillbaka i gamla mönster och vanor. Att ha ett mer långsiktigt tänk är ofta positivt. Träning och aktivitet ger så mycket mer och det är den där härliga känslan av en stark, frisk och sund kropp som kan göra att vi fortsätter leva hälsosamt och inte tappar motivationen. 

Vi brukar köra ”7- Minute workout” hemma, (det finns massa olika 7-minute workout appar att välja mellan). Det är faktiskt tack vare min sambo som jag får till den här typen av träning. Jag vill hellre rulla ut min yogamatta för lite lugn yinyoga framför brasan på kvällen. Men det är bra att få lite pepp till annan träning också. (Skulle kanske hellre få lite styrketräning på dagen men ibland går inte allt att få till precis som man vill och då måste man vara flexibel). 

Att göra samma sak varje gång är ju lite tråkigt så igår provade vi en ny app RipDeskProva! Riktigt jobbigt men roligt, många repetitioner av crunches, burpees, squats och push- ups (går att ställa in andra övningar också). Vi var helt slut efteråt. Det blir mer sån här träning hemma. Tur jag har en sambo som pushar igång mig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s