Kanske världens bästa ansiktsvatten

Jag gillar ju det här med att byta ut skönhetsprodukter från butikshyllan till någonting vi hittar i skafferiet eller på kylskåpshyllan, därför älskar jag Tia Jumbes bok ”Boosta hud och hår med naturens näringsbomber”.

Jag försöker successivt att byta ut mina ”vanliga” produkter hemma till helt naturliga alternativ. Äppelcidervinäger är inte bara gott att ha i matlagning eller några skedar i ett glas med vatten som en härlig törstsläckare. Det fungerar alldeles utmärkt att använda som ansiktsvatten både morgon och kväll efter rengöring.

Bland lika delar vatten med ren ekologisk äppelcidervinäger och använd morgon och kväll efter rengöring. Har du känslig hud rekommendera Tia Jumbe i sin bok att istället använda en tredjedel äppelcidervinäger och två tredjedelar vatten.

Det lättaste är att göra en egen blandning och ha på flaska men ibland när jag har bråttom tar jag bara lite vatten på en bomullsrondell och ”duttar” på lite äppelcidervinäger.

55

Tia Jumbes bok är superinspirerande och full med tips för en mer naturlig hud- och hårvård.

Äppelcidervinäger är antibakteriellt, antiseptiskt och innehåller massa antioxidanter. 

Perfekt att ha om du har problem med acne eller små kvisslor och prickar i ansiktet. 

Hudens PH värde neutraliseras av äppelcidervinägern tack vare ättiksyran som har hög surhetsgrad. (Här gäller det att prova sig fram med en mindre mängd till en början om du har känslig hud eftersom det sura kan irritera hud). 

Det finns många andra härliga användningsområden för vinägern. Jag har den till exempel även som balsam. Några matskedar i en tillbringare med kallt vatten som jag sköljer håret efter hårtvätt. 

Det kanske tar ett tag att vänja sig med lukten (det är trots allt vinäger vi pratar om). Men jag upplever att så fort den har torkat på huden så är det doftfritt. Detta gäller även när du använder äppelcidern som balsam. Så fort håret har torkat upplever jag att lukten är borta. Håret blir härligt blankt och glansigt! 

Sätt igång att prova! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s